В сградата на Четвърто Районно управление – Бургас за срок до 24 часа е задържан 21-годишен криминално проявен бургазлия за извършени множество кражби на хранителни стоки и алкохол от магазини, разположени на територията на Бургас.

Задържането му е осъществено след сигнал от служител в охранителното звено на магазин, разположен до бл. 79 в к-с „Меден Рудник“, който забелязал мъжа, многократно посещавал магазина с цел извършване на кражби, и наблюдавайки действията му, подал сигнал в СОТ-фирмата на обекта.

Междувременно бургазлията се опитал да напусне магазина, но служителят го помолил да остане на място до пристигане на екипа от СОТ.

Посетителят започнал да обижда охранителя, като го заплашил с убийство, отправил физическа агресия, дърпал дрехите му и го блъскал по тялото, след което успял да избяга от магазина, укривайки се.

Установен е впоследствие и задържан от полицейските служители на Четвърто Районно управление – Бургас, като е конвоиран със служебен автомобил „Шкода Рапид“, със софийска регистрация, до помещения за задържане, разположени в Пето Районно управление – Бургас.

При пристигане в к-с „Лазур“ и излизане от служебния автомобил задържаният побягнал в посока бл. 57, като след около 20 м. се навел и взел от земята някакъв предмет.

Служителите възприели действието на бургазлията за реална заплаха и единия от тях след отправяне на ясно предупреждение, използвал служебния си тейзър.

21-годишния мъж е задържан и откаран за преглед в УМБАЛ – Бургас, след което е приведен в помещението за настаняване на задържани лица.

В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто Районно управление – Бургас по отношение криминалните действия на 21 годишния бургазлия, с прокурорско постановление същият е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка „задържане под стража за срок от 72 часа“.

Констатирано е, че сред последните му прояви са :

– кражба на хранителни продукти от магазин, разположен на ул. „Мара Гидик“
– кражба на на хранителни продукти на обща стойност 273,20 лв. от магазин, разположен в к-с „Меден Рудник“
– кражба на хранителни стоки и алкохол на обща стойност 66,91 лв. от магазин, разположен до бл. 79 в к-с „Меден Рудник“

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 21 годишния криминално проявен бургазлия продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви