Какво може да си купите с биткойни

Към днешна дата, има над 52 милиона търговци на криптовалути, което е показателно за безграничната популярност на крипто пазара. Следователно, не е изненадващо, че въпроси като “Как да купя Биткойн?” и “Къде да използвам крипто?” са доста често задавани. Биткойн, разбира се, може да закупите от всякакви трейдинг платформи като Binance например. А за това къде и как може да използвате криптовалути, ще споделим в следващите редове.

Пазаруване с крипто: Възможно ли е?

Когато Биткойн се появи за пръв път през 2009год., хората нямаха ни най-малка предства за това колко популярна ще стане въпросната дигитална валута. В момента, развитието на крипто пазара е безспирно, а нови валути се появяват постоянно. Доста хора обаче искат да знаят за какво, освен за дългосрочна инвестиция, могат да се използват някои от по-прочутите дигитални валути.

Истината е, че в момента, Биткойн и други криптовалути могат да се използват в множество платформи и сфери. Разбира се, все още има огромно място за развитие, но наблюдавайки растежа на подобен тип плащания през последните години, шансът за още по-голямото развитие на криптовалутите и тяхната употреба в различни индустрии е огромен.

Къде мога да плащам с крипто?

Въпреки че броят на платформите, приемащи крипто плащания не е огромен, потребителите все пак имат възможност да извършват закупуване на онлайн услуги и продукти с Биткойн или други валути. Даренията под форма на крипто също са възможни в различни сайтове.

Преди да пристъпите към плащане с Биткойн се уверете в достоверността на въпросната платформа. Заради огромната популярност на дигиталните валути появата на измамни сайтове съвсем не нещо нечувано. Платформите, които ще изброим по-долу обаче са не само прочути, но и напълно безопасни.

Microsoft магазин

Microsoft дава на своите клиенти възможността да извършват бързи, сигурни и лесни плащания именно под формата на крипто. Онлайн магазинът използва BitPay, което дава на потребителите опцията да закупуват различни услуги и продукти като депозират средства директно от техния крипто портфейл. Именно сигурността на подобен тип плащания е основната причина за тяхната популяризация.

Twitch

Тези от вас, които искат да подкрепят любимите си стриймъри в платформата Twtich могат да направят това чрез дарение. Въпреки че опцията за депозиране директно от крипто портфейл не е валидна, всеки един потребител може да закупи т.нар. gift карта и да я зареди именно с Биткойн.

Различни онлайн магазини

Не е лесно да се открие онлайн магазин, приемащ крипто плащания, особено в България. И все пак, има няколко платформи, които значително са се модернизирали, чрез приемането на плащания в различни криптовапути. Препоръчително е да следите любимите си платформи за онлайн търговия, тъй като е напълно възможно в бъдеще подобен тип плащания да станат възможни.

Онлайн казина

Въпреки че в България крипто казината все още не са толкова нашумели, в чужбина вече има множество платформи за хазарт, които приемат крипто депозити. Обикновено, играчите са привлечени от огромните лимити на депозитите, както и незабавното време за обработката на всяка една трансакция. Безопасността също е огромен фактор, допринасящ за интереса към подобен тип трансакции.

Физически обекти

В България все по-често се появяват т.нар. Биткойн автомати, които определено са в полза на всички фенове на дигиталните валути. За съжаление обаче няма много физически обекти, в които можете да извършвате плащания с криптовалути. И все пак, проучването ни показва, че в столицата има различни физически обекти, където клиентите могат да използват своите крипто портфейли, за да заплатят за различни стоки и услуги.

Има няколко заведения за хранене и магазини, предлагащи техника, дрехи, храна, авточасти и други стоки, в които крипто заплащанията са възможни. Напълно възможно е броят на подобен тип обекти в страната ни да се разрасне в близкото бъдеще.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви