След 7-годишна пауза Шакира официално се завръща на музикалната сцена с новия си студиен албум „Las Mujeres Ya No Lloran“. В превод на български името на албума означава „жените вече не плачат“.

Проектът излиза в период от живота на звездата, в който тя се съвзема от раздяла и продължава живота си и сама отглежда двамата си синове – Милан и Саша.

„Las Mujeres Ya No Lloran“ е 12-ти албум в кариерата на латино дивата. Той включва 16 песни, от които 8 чисто нови , 1 ремикс и 7 абсолютни хита, сред които „TQG“ с Karol G, „Te Felicito“ с Rauw Alejandro и „Copa Vacía“ с Manuel Turizo.

Колекцията е явно свидетелство за устойчивостта и силата на Шакира, която споделя многократно в интервюта през последните месеци, че й се е наложило да събере парчетата от себе си и да ги съедини отново, за да продължи напред живота си като самотна майка.

„Трябваше да преобразя тези травматични преживявания в нещо продуктивно“, споделя Шакира в свое медийно участие, дни преди официалната премиера на албума.

През 2022 т. тя и футболистът Жерар Пике обявиха раздялата си, а скоро след това стана ясно, че 10 години по-младият Пике има и нова връзка.

Работата по „Las Mujeres Ya No Lloran“ е била терапията за певицата, която чрез музика успява да канализира чувства като гняв, отчаяние, разочарование и болка. Проектът разкрива пред публиката на колумбийката едно ново лице на Шакира – на феникса, който се надига от пепелта за нов живот.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви