След няколко часово наблюдение на язовир Мандра и езеро Вая от служители към сектор „Рибарство и контрол“ – Бургас, Добрич и Варна установиха нарушения.

ИАРА конфискува рибарско оборудване, мрежи и лодка при хващане на лицата упражнявали риболов. На нарушителите съставиха 2 броя АУАН.

При обхода бяха извадени 2500 метрови хрилни мрежи, с наличието на 700 кг риба от вида сребриста каракуда, платика, бяла риба и лодка.

След като премине проверка от Областната дирекция по безопасност на храните уловената риба ще бъде дарена на социални домове в градовете Бургас, Добрич, Варна и Ямбол.

„Изказвам моите благодарности към всички колеги от различните звена, включили в нощната акция за труда, който положиха. Обръщам внимание към недобросъвестните рибари, че наближава пролетната забрана за улов поради факта, че рибите започват да хвърлят хайвера си във водата. В следващите месеци подобни акции ще бъдат ежедневие на територията на цялата страна в морето, язовирите и реките“ каза изпълнителният директор на ИАРА д-р Николай Георгиев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви