Борисов твори политика
Борисов твори политика

Няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Българските граждани чрез избори да решат кой и как да управлява България. Това е изявление на ГЕРБ-СДС в писмо. То е адресирано до ПП-ДБ. Писмото беше разпространено до медиите малко след като от ПП-ДБ им предложиха кабинет с техния /втори/ мандат.

В текста, подписан от Бойко Борисов, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян, са обяснени хронологично събитията около ротационното правителство и преговорите. От партията правят заключение, че след всички усилия и „потъпкано доверие“ няма как да участват в опити за съставяне на кабинет.

„След като съзнателно взривиха крехкото равновесие, потъпкаха доверието, което се опитахме да изградим с тях и се опитаха да ни поставят в условия на тежък международен натиск, ППДБ не може да очаква от нас, че ще помагаме в тази безочлива злоупотреба на справедливите обществени очаквания за сигурен, стабилен и достоен живот в България“, посочват от ГЕРБ-СДС и добавят:

„Ние винаги сме били честни с българските граждани, които многократно са ни давали своето доверие и на тази база сме управлявали страната единствено и само в интерес на хората. И днес ще бъдем честни с тях и заявяваме, че ние няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Нека българските граждани, чрез избори решат кой и как трябва да управлява България“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви