Четирима обвинени за убийствата в Москва
Четирима обвинени за убийствата в Москва

Московски съд определи мярка за неотклонение арест до 22 май на четирима души. Повдигнати са им обвинения за извършване на терористичната атака срещу концертната зала „Крокус сити хол“ край руската столица в петък. Там загинаха 137 души, а най-малко 182 бяха ранени, съобщи ТАСС.

Обвинените са Далериджон Мирзоев, Саидакрами Рачабализода, Шамсадин Фаридуни и Мухаммадсобир Файзов, предава БТА. Мирзоев, Рачабализода и Файзов са граждани на Таджикистан. В информацията не се уточнява гражданството на Фаридуни.

Файзов беше донесен в съдебната зала с носилка, като видимо той е изгубил едното си око, поставен му е и катетър, уточнява агенцията. Според силите за сигурност той е оказал съпротива при ареста.

По-рано Мирзоев и Рачабализода се признаха за виновни.

Отговорност за нападението пое „Ислямска държава“, но руският президент Владимир Путин заяви, че извършителите са бягали към Украйна, която според него е подготвяла „прозорец“, който да им позволи да се скрият на украинска територия.

Ако бъдат признати за виновни, те ще бъдат осъдени на доживотен затвор. Руските власти съобщиха вчера, че са задържали общи 11 души във връзка с нападението, отнело живота на 137 души.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви