Спряха два блока на ТЕЦ заради пожар
Спряха два блока на ТЕЦ заради пожар

Два блока – част от Новочеркаската топлоелектрическа централа в руската Ростовска област са били изключени. Това е станало, след като в нея избухнал пожар рано тази сутрин. Това съобщава Ройтерс, като се позовава на информация от губернатора на областта.

Пожарът е бил загасен и няма жертви, съобщи губернаторът Василий Голубьов в Телеграм, цитиран от БТА. Той не посочи причина за пожара, но украинската агенция УНИАН съобщава, че в областта е имало нападение с дронове. Местни жители са съобщили в Телеграм, че са чули най-малко десет експлозии и звук, характерен за дронове-камикадзе. На места в областта е имало и прекъсвания на електроснабдяването.

Малко по-рано Ройтерс, позовавайки се на областния управител на Одеска област Олег Кипер, съобщи, че въздушно нападение с дронове е извършила тази нощ Русия срещу украинския град Одеса. Кипер написа в Телеграм малко след полунощ, че новото нападение е нанесло щети по инфраструктура. Части от града са без електрозахранване.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че усилията за възстановяване на електроснабдяването са най-трудни в Харков. В неделното си видеообръщение той каза, че 200 хил. жители на Харков са без надеждно електроснабдяване. В града е наложен режим на тока, докато електрическата мрежа е възстановена в останалите райони. Съобщава се, че режим на тока е наложен и в Одеса.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви