Автоматът за затваряне на врати е универсален механизъм, който осигурява тихо, лесно и равномерно затваряне на вратата, предотвратявайки затръшване и течение.

Съществуват различни видове, които се монтират лесно не само на главни (входни) врати, но и на интериорни.

Друго предимство от инсталирането на такава система е, че тя държи вратите сигурно затворени през лятото и зимата, за да поддържа дома или офиса ви хладен или топъл.

Изборът на задържащ автомат за врата трябва да се основава на няколко параметъра. За да изберете правилния модел, важно е да вземете предвид не само характеристиките на вратата, но и други неща.

Параметри на крилото на вратата

Основният параметър, на който трябва да обърнете внимание при избора на затварящ механизъм, е неговата мощност, така наречената сила на затваряне на крилото на вратата. От това следва, че когато го избирате, трябва да вземете предвид показатели като теглото и ширината на крилото на вратата.

Колкото повече тежи вратата, толкова по-широка е тя, толкова повече мощност ще е необходима на затварящото устройство, за да държи вратата ефективно в затворено или отворено положение.

Регулиране на по-близки параметри

Следващият важен параметър е възможността за настройка на функциите на така нареченият задържащ автомат за врата. Почти всички затварящи устройства ви позволяват да регулирате силата и скоростта на затваряне на вратата.

Силата на затваряне позволява да се конфигурира устройството така, че при 7-15 градуса отклонение скоростта на вратата да се увеличи и да осигури надеждно заключване на ключалката.

Устройството за затваряне на врати може да има и спирачна функция, обикновено се монтира на външни врати. Можете да закупите отделно функцията за фиксиране на отворена позиция, но отново, в някои модели автомати за врати тя вече е осигурена.

Тази функция ви позволява да заключите вратата в отворено положение, когато се достигне определена степен на отваряне. Това е удобно, когато често се налага да държите вратата отворена – за пренасяне на товари, вентилация и др.

Избор по тип теглително устройство

Тяговото устройство на задържащ автомат за врата се избира в зависимост от профила на самото крило на вратата, както и от условията на монтаж (ъгли, стени и др.).

Стандартният механизъм е „коляно“, което е прикрепено към рамката, докато самото затваряне е монтирано на крилото на вратата.

Затварящите устройства и включеният в тях задържащ автомат за врата са особено гъвкави в това отношение и могат да се монтират не само върху крилото на вратата, но и върху рамката.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви