Купуването на бельо е интимна задача, поради което трудно може да се опише общо. Има обаче определени характеристики и аспекти, които са универсално приложими, когато става въпрос за намиране на перфектния модел бельо.

По-долу сме събрали основните фактори, които могат да ви помогнат да определите идеалното бельо, независимо дали говорим за ежедневен сутиен, прашки или пък еротично бельо.

Комфортът – алфата и омегата

Първото и най-важно съображение винаги е комфортът. Носенето на идеално дамско бельо дава удобство, не убива, не прерязва кожата и не предизвиква раздразнения. Изборът на правилния размер и материал е ключов. В

исококачествените, щадящи кожата материали като памук, микрофибър или коприна могат да помогнат на кожата да диша и да намалят риска от алергични реакции.

Винаги залагайте на правилния размер!

Идеалното бельо прилепва перфектно по тялото, осигурявайки опора, без да ограничава движенията. При добре подбраните сутиени например е важно чашките да обгръщат изцяло по-голямата част от гърдите, презрамките да не се свличат надолу, а закопчалката отзад да стои добре и да не е много стегната, но да бъде достатъчно стабилна.

Твърде тесните модели не са полезни и дори могат да представляват дългосрочен риск за здравето.Някои видове бельо, предназначени за краткосрочно носене, могат да се изплъзнат от правилата за избор на ежедневно бельо.

При секси бельото и бельото, предназначено за спорт, по-стегнатият дизайн не е проблем, тъй кат остава дума за краткотрайно носене. Бодитата също изглеждат добре, ако следват извивките на тялото, но все пак комфортът винаги е на първо място.

Красотата на бельото ни доставя радост

Съществуването на естетиката е такъв фундаментален стълб, без който изборът може да се превърне в пълен провал. Красотата на бельото не винаги е основният фактор за избор, но е важна, тъй като тя може да ни донесе увереност и добро настроение за целия ден.

Външният вид на моделите е важен, когато избираме съблазнително бельо, чиято основна функция е да ни разкраси. Така например повечето пъти дамите залагат на добре изглеждащи и женствени материи като дантела и тюл за жартиери, бразилски бикини, бодита и корсети.

Практичността също не може да бъде изключена

Удобното бельо е идеално, ако функционалността му е адаптирана към начина на живот и нуждите на потребителя. За спорт, например, най-добрият избор е спортното бельо, изработено от специални материи, които са добре проветриви и осигуряващи адекватна опора. За ежедневно носене са от полза универсалните варианти, които могат да се носят под различни дрехи.

Например бикините с класическа кройка са отличен избор за дънки и разкроени рокли, а безшевното бельо е идеално за прилепнали тоалети. Разбира се, не е нужно да оставяте настрана и по-специалните стилове бикини, но е важно да ги приспособите към фигурата и аутфита си.

Издържливостта е важна

Качественото бельо запазва своята форма, цвят и еластичност в дългосрочен план. Надеждността започва в момента на производство, когато на рафтовете се появяват вариации, които не се срамуват от своята издръжливост, понасят често пране и въпреки всичко не губят своята красота и форма.

Поради тази причина винаги избирайте малко по-скъпо бельо, което ще носите по-дълго, отколкото евтино бельо, което ще изхвърлите след няколко пранета.

teenproblem.net

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви