Вкусна храна и топло отношение ще получат преподаватели, студенти, служители и гости на ВУ в модерно обзаведените и напълно обновени студентски столове в часовете от 09:00 до 18:00 ч., от понеделник до петък.

Проф. Христо Бозов – ректор на университета, преряза лентата и обяви:

„В този прекрасен ден на щастието, откриваме новия стол на нашия университет. Благодаря на всички, които участваха в преобразяването му. Благодаря на фирма „Ален Мак“ за усилията и ресурсите, които вложиха.

Благодаря и на помощник ректора г-н Красимир Георгиев за подкрепата, на цялото ръководство и на профсъюзите, защото за нас това е едно огромно щастие. Аз съм изключително радостен също, защото това е нещо, което обещах че ще се случи в моята платформа за избирането ми като ректор.

Ето, че днес тази цел е постигната и не само тук в кампуса, но и във Факултета по обществени науки. Първите сведения са, че храната е много вкусна, питателна и студентите са доволни.

Те могат да се хранят тук на преференциални цени, което е допълнителен стимул за тях да дойдат и да обядват и вечерят здравословно с прясно приготвена храна“.

През месец февруари 2024 г. държавната субсидия за студентско столово хранене е увеличена.

Нейният размер към момента е 8.00 лв. за един храноден или 4.00 лв. за едно хранене. За да се ползва субсидията за второ хранене в размер на 4.00 лв., е необходимо между двете да са изминали два астрономически часа.

За използване на субсидията е необходимо да се приложи стикер, който студентите могат да получат от управителите на студентски общежития или от г-жа Яна Дачева, стая 116, СО – 1.

Разположение на студентски столове на Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“:

  • Ж.к. „ Петко Р. Славейков“, Факултет по обществени науки
  • Бул. „Проф. Яким Якимов“ 1, кампус Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви