„София филм фест на брега“ стои зад каузата в Бургас да се състоят кинопрожекции за хора в неравностойно положение и за трети път отделя място в програмата си за филм, пригоден за хора с нарушено зрение. 

 Специалната прожекцията ще бъде на 26 март от 14.30 часа, а филмът е новата перла на финландеца Аки Каурисмаки „Паднали листа“.

Историята проследява двама самотници, които случайно се срещат през нощта в Хелзинки и се опитват да намерят първата, единствената и последната любов в живота си. Пътят им към тази благородна цел е помрачен от алкохолизма на мъжа, изгубените телефонни номера, пълното неведение за името и адреса на другия и обичайните трудности, които животът поднася на търсещите щастие.

Филмът е с над 50 награди и номинации, сред които номинация за „Златна палма“ в Кан, награда „Златна палма“ на журито, номинации за филм, режисьор, сценарист, актьор, актриса на Европейските филмови наград, както и Награда на ФИПРЕССИ за филм на годината на фестивала в Сан Себастиан. 

В ролите са Алма Пьойсти, Юси Ватанен, Марти Суосало, Алина Томников и др.

Прожекцията е с вход свободен както за незрящи, така и за техните придружители. Зрители без зрителни проблеми влизат с билети на редовните цени.

Филмът е пригоден за свободно възприемане от хората с нарушено зрение благодарение на Андарта Студио, както и с подкрепата на Гранд оптикс/Джой оптикс.

БИЛЕТИ за останалите филми от програмата на  22-рия „София филм фест на брега“ могат да бъдат закупени от каса Часовника и каса НХК.

Подробности за акценти и гости на фестивала следете на https://burgas.siff.bg и https://www.facebook.com/sffnabrega.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви