Първа пролет

Пролетта дойде! Това се случи тази сутрин в 5.06ч. Днес е денят на равноденствието.  Слънцето пресече екватора и се премести от южното полукълбо към северното, а денят ще бъде равен по дължина на нощта.

Всяка година има две равноденствия – пролетното (между 19 и 21 март) – когато навлизаме в лятото в северното полукълбо, и есенното (между 21 и 24 септември) – когато навлизаме в есенно-зимния период.

Пролетното равноденствие съвпада с първия ден на пролетта в григорианския календар. Пролетното равноденствие рядко се пада на 21 март. За последен път това се случи през 2007 г. и ще се случи отново през 2102 г.

На този ден слънцето ще бъде точно 12 часа над хоризонта и 12 часа под хоризонта.

От този момент нататък дневната светлина ще започне да се увеличава, а нощта ще започне да намалява.

Смятало се, че от този момент започва обновлението в природата: снегът се топи, пъпките набъбват, птиците се връщат от юг, първите пролетни гръмотевици започват.

В деня на пролетното равноденствие девойките пеели пролетни песни, а мъжете палели огньове – прескачали ги и извеждали добитъка, за да не боледува.

Какво да правим в деня на пролетното равноденствие

На този ден трябва да: почистите къщата, изхвърлете боклука; донесете цъфнала върба и „почистете“ всичко старо и негативно от къщата с нея; леко ударете болен с върба, за да оздравее и здрав човек, за да не се разболее; оставете няколко клона върба в къщата – за да я предпазите и членовете на домакинството от зли духове, както и от скърби и тъга; помирете се с някого, с когото сте били в кавга; влюбените трябва да се видят на този ден и да бъдат заедно, така че чувствата да не избледняват дълго време.

Също така на този ден трябва да си намислите желания

Желанията за любов ще имат специална сила.

Какво не трябва да се прави в деня на пролетното равноденствие

За този ден има и определени забрани. Забранено е: да се ядосвате и да и се карате; да оставяте мръсотия и безпорядък у дома; да пестите пари за черни дни; засаждането на върба може да доведе до големи проблеми.

Също така в този ден не се препоръчва да си лягате твърде късно, в противен случай неизбежно ще възникнат проблеми.

Как да привлечем любовта и късмета – ритуал за пролетното равноденствие

Смята се, че в деня на пролетното равноденствие границата между материалния свят и свръхсетивното е много тънка, така че човек има шанс да привлече в живота късмет, хармония и любов.

В първите 12 дни след равноденствието може да се програмира цялата година. А за да се сбъднат вашите желания са ви необходими: вземете бял лист хартия, червен маркер или молив и червен плик или кутия; напишете седем желания на лист хартия (не можете да желаете зло), навийте го, поставете го в плик или кутия и го оставете за 12 дни; След това време извадете списъка и пуснете желанията си във Вселената – прочетете написаното на глас. След това скрийте бележката на уединено място – желанието ви ще се сбъдне до една година.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви