Джорджа Мелони
Джорджа Мелони

Джорджа Мелони – премиер на Италия, даде под съд производителя на фалшиви секс клипове. В тях лицето ѝ е монтирано върху телата на порноактриси. Информацията е на ДПА и БТА.

Лидерът на крайно дясната партия „Италиански братя“ иска обезщетение в размер на 100 000 евро. Тя ще се яви лично на съдебния процес на остров Сардиния на 2 юли, съобщи нейният адвокат.

Ако спечели делото, Мелони ще дари парите на фонд за подпомагане на жени, които са били жертви на насилие от страна на мъже.

В момента делото се води срещу 40-годишен мъж, който живее в Сардиния. Следващата седмица съдия ще реши дали ще бъдат повдигнати обвинения и срещу 73-годишния му баща. Мелони иска да се присъедини към съдебния процес.
Разследването е започнало през 2020 г. в град Сасари. Синът е обвинен, че е използвал видео софтуер, за да накара порноактрисите да изглеждат като Мелони. Според следователите филмите са били достъпни в интернет в продължение на месеци чрез американски уебсайт и са били гледани милиони пъти.

В жалбата на Мелони се казва, че тя иска да изпрати послание „на всички жени, които са жертви на подобен вид злоупотреба, да не се страхуват да повдигат обвинения“.
Лидерът на „Италиански братя“ е начело на трипартийната коалиция в Рим от октомври 2022 г. Видеоклиповете са били създадени, когато тя все още е била в опозиция, отбелязва ДПА.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви