Коалицията
Коалицията

ГЕРБ и ПП ще постигнат споразумение, според пиар специалистът Диана Дамянова. Вече ще има откровена коалиция между тях. Според анализаторът Иво Желев, изборите са по-скоро тактическо, отколкото стратегическо решение.

Среднощните пресконференции и „мъдрото“ утро ще родят откровена коалиция и няма да се наложи да отидем отново до урните. Това коментира пиар експертът Диана Дамянова пред Bulgaria ON AIR. Още по темата

„Ще се разберат, защото това го изисква моментът, в който се намираме. Историческото състояние на България изключва възможността някой да се държи налудничаво. И да отива на избори, които наистина не са необходими“, подчерта Дамянова.

Изтеклият в публичното пространство списък с министри, според нея, ще бъде преработен и няма да бъде в този вид в папката на Мария Габриел.

„В тази драматична нощ Борисов е написал малко повече от това, което е редно и морално да получи, вероятно ще отстъпи. Поне 30-40% от кабинета тази нощ ще се промени, ако въобще те успеят да се разберат“, подчерта още пиар експертът.

Анализаторът Иво Желев вижда в споразумението неща, които е нужно да се опростят, за да проработи.

И двамата анализатори обаче са категорични, че никой няма полза от нови избори.

„В момента електоралната ерозия при ПП-ДБ е изключително голяма. ГЕРБ има някакъв интерес, защото с един твърд електорат ще спечели по-висок дял и повече мандати“, смята Желев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви