Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Първите реакции след като Мария Габриел връчи „министерската папка” на президента са разнопосочни. Информацията е на bTV. Те, съвсем очаквано, са от страна на опозицията, защото напълно оправдано сглобката запазва мълчание.

„Не бих казал, че са се разбрали. ГЕРБ всъщност уби ПП-ДБ. Тази формация престава да съществува. Трудно е да наречем това убийство, защото първо имаше самоубийство от тяхна страна в неделя вечерта с коленопреклонното поведение на ПП-ДБ пред ГЕРБ“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Според него това, което се е случило приз последните 24 часа, е „тоталното зануляване на този политически проект“. Той подозира, че на евроизборите ще има тежка преференциална битка между ПП и ДБ. „Те ще се самоизбият и не вярвам, че тази формация ще оцелее през следващите шест месеца“, поясни той.

„Само преди 24 часа ГЕРБ-СДС анонсира същият състав и тогава от ПП-ДБ заявиха, че той е неприемлив за тях. Има два варианта. Ако утре те гласуват за този кабинет, това означава поредно предателство към техните избиратели“, заяви Христо Проданов от БСП.

Той смята, че спорните министерски кресла са били тези на енергетиката и на отбраната. „Моят отговор е следният: Защото в енергетиката има 30 млрд. лв., а в отбраната има пари за превъоръжаването на армията. Или иначе казано, това са министерствата, в които има сериозен финансов ресурс“, поясни още той.

От ПП-ДБ отказаха коментар веднага след връчването на изпълнения от Мария Габриел мандат, но все пак стана ясно, че са се разбрали с партньорите си от ГЕРБ-СДС.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви