Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Предложените по-рано днес от Мария Габриел: Николай Денков, Атанас Славов, Андрей Цеков и Катя Панева не желаят да бъдат част от правителството.

Проектокабинетът не е съгласуван с „Продължаваме промяната – Демократична България“. Не искам да бъда номиниран в този Министерски съвет, категоричен беше Николай Денков. „Аз съм подготвил декларация, че не искам да бъда номиниран в този състав, заяви той по време на пресконференция в централата на ДСБ на ул. „Кърниградска“ в София след заседанието на парламентарната група на ПП-ДБ.

На брифинга присъстваха и министрите, които са представители на ПП-ДБ в проектокабинета, част от които също заявиха, че няма да са част от кабинета.

Атанас Славов, предложен да остане правосъден министър, подписа декларация за отказ. Андрей Цеков, за когото се предлага да остане МРРБ министър, също заяви, че не е давал съгласие за това и сложи подпис под подобен документ.

И предложената за министър на здравеопазването Катя Панева заяви, че се отказва. „Моите уважения към г-жа Габриел, която лично не познавам и която не е разговаряла с мен. Така няма как да се спечели доверие. Затова аз също не приемам своята номинация за министър“, заяви тя.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви