Свидетели сме на безпрецедентна подмяна в българската конституционна и политическа история, заявиха от Продължаваме промяната-Демократична България на пресконференция.

Премиерът в оставка Николай Денков заяви, че предложеният състав на проектокабинет от Мария Габриел не е съгласуван с преговорния екип на ПП-ДБ, както и че голяма част от предложените хора, включително и той, не са дали съгласие да бъдат министри в този кабинет.

„Включително аз никога не съм давал съгласие. Не искам да бъда номиниран в състава на този кабинет. Няма съгласие и по текста на споразумението. да, то беше обсъждано, но останаха спорни текстове. Именно заради това единственият подпис, който ще видите под него, е на Магия Габриел, няма подписи от ПП-ДБ. няма решение на нашите колективни органи, че бихме могли да се включим такъв състав на МС или да се подпише под такова споразумение“, каза Николай Динков.

От ПП-ДБ призоваха президента да оттегли указа си за гласуване на проектокабинета „Габриел“ в Народното събрание, тъй като половината от посочените за министри не са дали своето съгласие за участие в кабинета.

„Жал ми е за Мария Габриел, а за Борисов ме е срам. Той използва четири жени, криейки се зад тях. Той дори нямаше мъжеството да застане на масата. Днес той избра своите страхове, своите зависимости, може би своята дружба с г-н Пеевски“, каза Кирил Петков.

„Мисля, че сме свидетели на една от най-големите фалшификации в съвременната българска история. Такова чудо не се е случвало – да бъда вписан като министър, без да съм дал съгласие и без да съм видял другите министри. Това е акт или на наглост, или на безобразие, който нито един човек, който иска да е премиер, може да си позволи“, сподели и Асен Василев.

„Вместо красивите думи от Европа, видяхме селски тарикатлъци“, добави той.

„Г-жа Габриел вече не е част от решението, а част от проблема – новото и най-красиво лице на мафията в България“, изригна Василев.

NOVA

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви