Черноморец шампион

Черноморец завоюва Купата на България за трети път в своята история и за първи от 49 години насам. „Акулите“ сломиха съпротивата на Спартак Плевен след 86:62 на финала, изигран в „Арена Бургас“. За Васил Евтимов това е първи трофей в неговата треньорска кариера. Старши треньорът на действащите вицешампиони посвети ценния триумф на своя баща – Илия Евтимов.

Искам да посветя този успех на моя баща. Той е бил на 19 години през 1975 г. Страшно съм му благодарен. Казах му, че никога няма да го предам и когато дойде в залата, винаги искам да се гордее с мен. За първи път ме гледа, защото от здравословна гледна точка не може много да пътува, но стисна зъби. Имам уникален баща. Той в момента едва ходи, от баскетбол е като полуинвалид в момента. Дойде и ме уважи. Същото стори и моят брат. Казах им, че съм им страшно благодарен, защото моите успехи са и техни. Успехите на Евтимови са винаги заедно. Дали са мои, на брат ми или на баща ми, те са наши. В последните три дни дадох всичко от себе си,“ сподели треньорът.

Веднага след спечелената Купа на България Васил Евтимов бе поздравен в здрава прегръдка на баща си Илия и брат си Илиян.

Засега този успех ще ми бъде най-сладкият като треньор, защото първият трофей винаги се помни. Аз се радвам, че това се случи в четвъртата ми година от моята треньорска кариера. В Бургас започнахме от нулата. Когато аз дойдох, всеки сезон изграждахме нови състави. Това, което го постигнахме клубът, собственикът Ивайло Славов , нашият кмет Димитър Николов и треньорският щаб, както и всички играчи, които преминаха през клуба, всички сме вложили страшно много усилия. Радвам се, че това ще остане като един спомен за всички нас.

„Спечелихме с разлика срещу два отбора, докато срещу Рилски спортист победихме с 2 точки, но победата винаги е сладка, независимо дали е с 20 или с 2. Важното е, че спечелихме турнира, пренаписахме историята на Бургас. Хората го чакат този момент близо 50 години, много се радвам, че успяхме да направим това, което постигнахме в последните три дни. Искам само хората да се гордеят с този отбор. Когато даден играч се върне да играе срещу Черноморец, публиката винаги да го аплодира, да му ръкопляска и да се сеща за начина, по който е се е раздавал за тима.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви