Фестивал по роботика

Световният фестивал за LEGO роботика FIRST® LEGO® League ще се проведе за втори път у нас. На 20 април в Бургаски свободен университет близо 200 деца от 24 отбора от цялата страна ще премерят сили в състезание с роботи!

Фестивалът се организира от Център за творческо обучение в партньорство с Община Бургас, а Бургаски свободен университет ще посрещне всички участници, посетители и лего ентусиасти. Фестивалът включва и изложбена част, в която ще участват школи, лаборатории и различни организации от цялата страна, които специализират в света на роботиката.

FIRST® LEGO® League Challenge е игрова STEM програма, чрез която учениците на възраст между 9 и 16 години изграждат важни навици за учене и работа в екип, езикови и презентационни умения, умения за инженерно проектиране и кодиране, както и разширяват своя речник и разбиране за STEM понятия и концепции.

Събитието е безплатно за всички посетители! Миналата година фестивалът се проведе в гр. Пловдив и събра над 2000 души.

Още информация можете да откриете в прикачения файл. Ако имате нужда от допълнителна информация или интервю с организатори или участници, моля, не се колебайте да се свържете с нас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви