Од днес се организира засилено полицейско присъствие в районите на пешеходни пътеки по ключови пътни артерии край бургаски училища и детски градини в часовите зони със струпване на ученици и техните близки в Бургас.

Поредната от превантивните мерки през последните седмици, след патрулирането със служебни кучета в централна градска част и мерките, предприети за ограничаване наплива на незаконно пребиваващи в района на Северна промишлена зона, е въведена със заповед на директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Емил Павлов.

Полицейското присъствие край пешеходните пътеки се налага с цел превенция, като два ще са часовите пояси, в които служителите на реда ще са около училищата и детските градини – сутрин / от 07.30 до 08.30/ и след приключване на учебните занятия – от 16.30 ч. за детските градини до 17.30 или 18.30 ч. в зависимост от графика на различните училища.

Стартиралата полицейска инициатива е в изпълнение на един основните приоритети на МВР – “повишаване на пътната безопасност”, допълнен от виждането на директорът на ОДМВР Бургас – ст.комисар Емил Павлов за по-осезаемо присъствие на служителите на реда по бургаските улици и сред хората.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви