Пълнометражният дебют на режисьора Димитър Сарджев „Блудният син“ ще има своята световна премиера на 22-рия „София филм фест на брега“ в Бургас.

На прожекцията на 28 март от 18 часа филмът ще бъде представен лично от режисьора, който е и сценарист и продуцент на продукцията.

На другия ден от 11 часа Сарджев, заедно с режисьора Мария Стоянова, която има роля във филма, ще разкаже подробно за филма и работата по снимките на среща със зрители и медиите в пресзоната на фестивала на втория етаж в Културен дом НХК.

„Блудният син“ ни запознава с 80-годишната Гергана, която всеки ден чака своя загинал в Ирак син на една изоставена спирка.

Там тя среща Наско, пребит от лихвари таксиметров шофьор, и го припознава за своя изчезнал син. Двамата заживяват в дома на Гергана, където Наско получава от нея близост и топлина, каквито никога не е срещал. Системата ги разделя, за да ги събере отново в една фантастична среща, която прилича повече на сън, отколкото на реалност.

В ролите са Гергана Кофарджиева, Делян Илиев, Григор Антонов, Недялко Делчев, Вяра Табакова, Мария Стоянова, музиката е на Мира Искърова, а зад камерата са Кирил Проданов и Делян Георгиев.

Димитър Сарджев е завършил Театрална режисура в класа на проф. Иван Добчев, а след това и Филмова и телевизионна режисура в класа на проф. Георги Дюлгеров. Режисирал е представления в Театрална работилница „Сфумато“. Има няколко късометражни филма, сред които „Хотел гълъби“ и „Семеен портрет“. Автор е на документалния филм „Срещу течението на времето“ посветен на пионера в микрохирургията доц. Бинка Попова.

БИЛЕТИ за 22-рия „София филм фест на брега“ могат да бъдат закупени от каса Часовника и каса НХК.

Подробности за акценти и гости на фестивала следете на https://burgas.siff.bg и https://www.facebook.com/sffnabrega.

22-рият“София филм фест на брега“ ще се проведе от 21 до 29 март в Културен дом НХК и се организира от Арт Фест с финансовата подкрепа на Община Бургас. Партньори на фестивала са: Книжарници „Хеликон“, Медицинска лаборатория „Лина“, ПБ Шипинг ООД, „Деметра“ ЕООД, Черноморски институт, Триа Сити Център, „Ес Еф Ей Ритейл – Бургас“ ООД, Изворна вода „Китка“, „Черноморско злато“ АД, Сладкарница „Даркрид“,  Бока Роса Coffee and cake, Mezetto PUB, Barbossa, Хотел резиденс и вила „Променаде“, Гранд Хотел „Поморие“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви