Община Бургас е закупила електровелосипеди с цел надграждане на услугите за екологично, достъпно и удобно придвижване в рамките на града.

Цената за наемането на един такъв за час ще бъде 2 лева. Очаква се Общински съвет да приеме таксата на предстоящото си заседание в края на месеца.

Опитът показва,че сред гражданите и гостите на града има засилен интерес от ползване на такива средства за придвижване. Електрическите велосипеди могат да се пуснат за експлоатация веднага, при условие, че бъде определена цена за предоставената услуга. Предвидено е същите да се ползват чрез мобилно приложение“ , мотивират се от администрацията.

От общината споделят, че поставените цели са свързани с удовлетворяване на нарасналите потребности за бърз достъп до отдалечени една от друга точки и забележителности на града.

Така същевременно се избягва натоварения дневен трафик и се осигурява възможност за навременно, екологосъобразно и сравнително безопасно придвижване.

Цели се поддържане на тенденцията за намаляване броя автомобили в централната част на града и постигането на ефект на намаляване на вредните емисии от изгорели газове в атмосферата, съответно по-добро качество на живота. Чрез този вид леснодостъпен транспорт се придава цялостен нов облик на града, като екологичен център, предлагащ на гостите си практични, удобни и актуални с времето си услуги, насочени към разтоварване на трафика и създаване на комфортна и привлекателна среда за живеене“ , се пише още в докладната.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви