„Сандвич правилото“ за съчетаване на тоалети превзема TikTok и новото поколение е напълно готово да го следва. Сравнително лесно е да се направи и може да не е чак толкова различно от начина, по който вече оформяте външния си вид всеки ден.

За да го обясним с прости думи, правилото дава име на практиката да съчетавате горнището с обувките си и да избирате долнище с различен цвят или щампа.

Първите две се оприличават на две филии хляб, докато долнището се смята за пълнежа на сандвича, откъдето произлиза и името на правилото.

Твърди се, че този трик е популяризиран от модната инфлуенсърка Лидия Томлисън още през 2022 година, когато тя говори за него в своя Instagram, обяснявайки как това правило ѝ помогнало за създаване на перфектния баланс за всяко облекло.

Постепенно правилото привлече все повече внимание в TikTok, а младото поколение започва да се пристрастява към него и перфектните резултати, които се получават.

Как да следвате правилото

Създаването на визия, следвайки „сандвич правилото“, е много лесно и всичко е свързано с баланса, за да се постигне перфектният ефект.

► Започнете с долната част, като вземете чифт панталони, шорти или пола от гардероба.

► Съчетайте долната част с допълваща се горна, която може да бъде в рамките на едно и също цветово семейство или не.

► След това обуйте чифт обувки, които са в същия цвят като горнището ви.

► И накрая, съчетайте дамската си чанта с обувките, като всички бижута трябва да съответстват на твърдите материали в чантата. Например ако дръжката ви е сребърна, такива трябва да са и аксесоарите ви.

► Ако добавите сако към комбинацията, уверете се, че то съвпада с обувките. Изберете блуза, която е в същия цвят като панталоните ви, за да създадете този цветови баланс в цялата ви визия.

Въпреки че правилото в момента е хит в TikTok, то се върти в модната индустрия от години.

Тази техника включва създаването на балансиран тоалет чрез координиране на два артикула в един и същи цвят или текстура, допълнени от контрастни елементи между тях. Това е моден подход, който може да се адаптира към всеки стил, добавяйки нотка на изтънченост и комбинативност.

Това, което увеличава славата на трика през последно време, е лекотата и приятните резултати, които предлага. Методът „сандвич“ съчетава в себе си силата на симетрията, която да подобри цялостната ви визия.

Независимо дали излизате на брънч с приятели, имате корпоративно събитие, галавечер или романтична среща, това правило се адаптира лесно към всяка ситуация и повод.

Едно от ключовите предимства тук е, че вдъхва нов живот на вече съществуващите ви дрехи чрез цветовото комбиниране.

Хубавата новина е, че методът се простира и извън съчетаването на цветове. Може да използвате текстурите на дрехите и аксесоарите като отправна точка. Например да сложите кашмирен шал с дънки или пък да опитате пухено яке с красиви кожени панталони.

Съчетаването на противоположни текстури придава на тоалета дълбочина и привлича още повече вниманието. Така превръщате един обикновен тоалет в нещо стилно и специално.

Още повече, „сандвич правилото“ отваря нови възможности за креативност, когато става въпрос за съчетаване на пропорции и силуети.

Свободата да експериментирате с контрастни размери и форми ви осигурява визуална динамика, която добавя дълбочина и разнообразие към стила.

Например съчетаването на овърсайз блуза с впити дънки постига впечатляващ баланс, който включва в себе си комфорт и стил. Алтернативно, комбинацията между обемна, подвластна на вятъра пола и впит топ постига поразяващ контраст, който привлича вниманието и показва модна сила.

Не забравяйте, че най-важното в модата и стила е да изразявате индивидуалност. Техниката трябва да ви служи като образец, но личният комфорт и естетика са вашите приоритети. Модата е форма на себеизразяване, позволявайки на хората да покажат своята личност, настроение и креативност.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви