Кметът получи плакет

Кметът на община Созопол Тихомир Янакиев присъства на първата открита тренировка на боксовия клуб „Посейдон“  – Созопол. С нея клубът беше официално открит.  Тай се намира в Национална спортна база „Спартак“.

Треньорът на БК „Посейдон“ – Созопол – бившият шампион по бокс Станко Щерев, благодари на кмета за това, че спортистите тренират безплатно в залата, благодарение на него. Щерев подари на кмета специален плакет.

Боксьорите печелят медали

Тихомир Янакиев поздрави боксьорите и техните треньори.

„Благодаря на Станко Щерев и баща му Щерю Щерев за това, че така всеотдайни, че отделят от времето и енергията си, за да тренират тези деца и да направят от тях не само добри състезатели, но и стойностни хора.“

Това каза кметът Янакиев преди тренировката. Той зарадва младежите с новината, че освен безплатно, вече ще могат да тренират и веднъж седмично повече, отколкото до сега. Клубът ще бъде отворен за тренировки в понеделник, сряда и петък.

Станко Щерев сподели, че при него тренират около 20 човека, като много от тях са деца между 1 и 5 клас. Днес на тренировката имаше и три момичета на такава възраст. Малките не отстъпваха по нищо на батковците и в загрявката, и в упражненията.

По-големите показаха майсторство в бокса. Няколко от тях вече печелят състезания в страната.

В залата за единоборства има ринг, 2 тепиха, боксови чували, уреди за индивидуална тренировка.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви