От 15-ти до 17-ти март във Виламура, Португалия, отборът на SB20-Downwind Team-Bulgaria ще премери сили с 13 отбора от 11 националности. Победителите в националния BORA Sailing Championship през 2023 получиха квота да представят страната ни и клуба си в престижния шампионат.

Екипажът на Яхт-клуб Порт Бургас в състав Радослав Раев, Самуел Караджиян, Йосиф Караджиян и Ясен Къчински тренира усилено за да се изправи срещу отборите на Австрия, Франция, Финландия, Литва, Нидерландия, Полша, Норвегия, Швейцария, Швеция и Великобритания.

За международната надпревара с яхти J70 бяха регистрирани и три отбора от Германия, който отказват своето участие в последния момент след като въздушният транспорт от и до страната им бе преустановен заради стачки на наземния персонал на летищата в Берлин, Хамбург, Кьолн, Щутгарт и Карлсруе.

През 2021 България бе представена на Шампионската Лига по ветроходство в Германия от отбор на ОВК Несебър 2000, който се конкурира с 26 клуба от 15 нации.

През 2022, отново в Германия, участва екипаж на Yacht Club Port Varna/ Яхт клуб „Кап. Георги Георгиев Порт Варна“. Yacht Club „Port Bourgas“ изпрати свой отбор в Португалия през 2023.

 

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви