Виновният шофьор е трезвен

Окръжна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа А.А. Той е обвинен за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на жена, както и средни телесни повреди на друга жена и две деца, настъпили в резултат от пътнотранспортно произшествие.

Престъпното деяние е осъществено на 09.03.2024 година на път в района на кръстовище за село Черни връх, обл. Бургас.

То е квалифицирано по чл.343, ал.3, предл.3, 6.“6″, предл.1, вр. ал.4, вр. ал. 1, б.,,6″ и б.“в“, вр. чл.342, ал.1 от НК, вр. чл.20, ал.1 от Закона за движение по пътищата.

По време на разследването е установено, че управляваният от обвиняемия лек автомобил е навлязъл в лепнатата на насрещно движение и по този начин е допуснал пътнотранспортно произшествие с автомобила, с който са се придвижвали пострадалите лица.

С постановление на наблюдаващия прокурор, съобразно разпоредбата на чл.69а от НПК, е постановено отнемане на свидетелството за правоуправление на МПС на обвиняемия.

Предстои Окръжна прокуратура-Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение, задържане под стража по отношение на обвиняемия.

Спрямо А.А. е наложена и мярка, забрана за напускане пределите на Република България“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви