Предупредителни протоколи и разпореждания за обезопасяване на частни имоти със съществуващи сгради, разположени на територията на Северна промишлена зона, ще се връчват на собствениците, които са занемарили собствеността си, стана ясно след проведена днес работна среща между директора на ОДМВР Бургас ст.комисар Емил Павлов и кмета на Община Бургас Димитър Николов.

Повод за срещата са зачестилите сигнали за самонастанили се лица от ромски произход от Сливен, които въпреки многократните акции по разтурването на импровизираните им жилища, разположени във въпросната промишлена зона, отново ги построяват, привличайки и още свои съграждани.

Планирани са нови инициативи по разчистване на постройките около които вследствие на изхвърлящите се отпадъци, са се образували и нерегламентирани сметища.

Предвидено е в предприетите инициативи да се включат и частните собственици, притежаващи голям процент от имотите в Северна промишлена зона, към които ще бъдат отправени разпореждания за обезопасяване на собствеността им, както и предупредителни протоколи.

Взето е решение проверките на терен да са ежедневни, като в тях да се включат съвместни екипи от служители на полицията и общината.

И от двете институции призовават гражданите в случай, че забележат организиране на нови импровизирани постройки / без значение дали са в близост до Северна промишлена зона/ да съобщят своевременно с цел предприемане на спешни мерки по неутрализиране на самонастанилите се лица и извеждането им извън Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви