Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Има ли побоища в София, значи има проблем с бежанците. Той продължава да съществува и ескалира. Проблемът възнищкна от 2014 г., но напоследък се. В момента се мигрантският натиск временно е намалял, но това е свързано с времето. Ще видите, че от следващия месец нататък натискът рязко ще се увеличи. Мигрантите се връщат от Европа безшумно и инкогнито. Това заяви бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров в „Денят започва“.

„Домовете, в които са настанени бежанците в София са със свободен режим. През деня нямаме право да ги задържаме. Около домовете за бежанци трябва да има засилено полицейско присъствие“, каза Петър Тодоров.

Според него ще отнеме поне 3 години в подготовката и обучението на 1200 граничари, които да се изпратят на границата. „Тъй като един конкурс протича за поне 6 месеца, обучението също е 6 месеца, а за съжаление капацитетът на нашите обучителни центрове е малък. Над 500 са незаетите бройки в СДВР, но проблемът е, че няма желаещи за конкурсите“, каза Тодоров.

По времето, в което Петър Тодоров беше главен секретар на МВР имаше опит Петьо Петров-Еврото да бъде заловен, но това не се случи. „За мен не успяхме да го заловим, защото изтече информация. 15 минути преди да влязат колегите, той е бил там, където трябваше да го заловят. По това време имаше няколко подобни случая“, подчерта той.

По думите му съпругата Нотариуса от 2021 г. е в ГДБОП и е била назначена с външен конкурс. „Изненадващото е, че е била назначена с външен конкурс, което е прецедент и не е правено. Начинът, по който е отстранена води до нейното връщане впоследствие“, обясни още Петър Тодоров.

„За мен Нотариуса беше убит, защото някой се притесни, че може да се разприказва“, добави той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви