8 март
8 март

Честит празник, скъпи дами!

Както много теми напоследък, така и 8 март може би ще раздели обществото. Някои ще кажат, че е социалистически празник, други – че това е денят на мама и това го знае всяко дете.

Ние смятаме, че това е още един ден, в който да се отдаде почит на по-красивата, по-нежната, по-силната част от човечеството.

Тази, която дава живот и дава живота си, за да го опази. Тази, която ви посреща, която ви завива, която ви чете приказки, страда за вашите каузи, готви, слуша, съветва. Тази, която ви обича независимо колко сте объркани, сърдити, неразбрани. Тази, която се храни след вас, за да имате повече. Тази, която застава до вас във всяка житейска битка. Тази, която е на ваша страна, без да се интересува от аргументите. Тази, която мисли за вас денонощно, и се моли за вас, и ако трябва ще слезе до ада, за да ви види щастлив. Мама.

Да почетем и любимите!

Тези, които правят света по-красив, по-подреден, по-сигурен. Тези, които ни дават криле и поводи да бързаме да се връщаме вкъщи. Тези, заради които се пишат стихове и музика. Тези, които ви дарявят с наследници и се грижат те да станат добри хора. Тези, заради които си струва да направиш някоя глупост и тези, които ще ти я простят. Тези, които искат да изглеждат още по-красиви заради вас.

За всички тях – бъдете честити!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви