Командировани полицаи ще пазят плажа

Командировани полицаи ще обезпечат летния сезон в Царево. Това заяви кметът на крайморската община Марин Киров след среща с директора на ОДМВР – Бургас старши комисар Емил Павлов и Началника на РУ – Царево – главен инспектор Владимир Колев.

Точната бройка на полицаите ще зависи от потока туристи, като първите полицейските служители ще бъдат на терен от средата на месец юни. Те ще подкрепят действията на местните полицаи, които традиционно се разпределят в две основни направления –  охрана на обществения ред и превантивни действия за ограничаване на криминалните посегателства.

Особено внимание ще се обърне на пътния трафик и недопускане на груби нарушения на скоростния режим, рискови маневри и шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Главен инспектор Владимир Колев пое ангажимент за наситеност на региона с проверки на пътната безопасност, в които ще се включат и новите камери за скорост, засичащи по няколко автомобила едновременно.

Проверките за алкохол и наркотици също ще се извършват в различно време от денонощието, като освен в градска среда, ще се обхванат и районите с малки населени места и къмпинг-зоните.

Кметът Марин Киров изрази готовност, в случай на необходимост от закупуване на извънредни консумативи, Община Царево да отдели финансови средства.

„Гарантирането на услугата „Сигурност“ е важно и трудно начинание“, заяви Директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Емил Павлов – „Убеден съм обаче, че в тясно партньорство с Община Царево, ще успеем да я предоставим на високо ниво и през предстоящия летен сезон“.

Думите му бяха подкрепени и от кмета, който допълни, че сред приоритетите на крайморската община е надграждането и обновяването на съществуващата система за видеонаблюдение, подпомагаща дейността по охрана и осигуряване на безопасността, както за жителите, така и за гостуващите в Община Царево.

Марин Киров заяви, че всеки турист е изключително ценен и уважаван и от общината зависи да осигури максимално комфорта и спокойствието му, за да се върне той и през
следващия сезон.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви