Президентът
Президентът

Графикът за провеждане на консултации с парламентарните групи в съответствие с конституционната процедура ще обявя днес. Това заяви президентът Румен Радев във връзка с гласуваната оставка на правителството. Такова е началото на конституционната процедура по провеждане на консултации с парламентарните групи преди връчване на мандат за съставяне на правителство. Съобщението е от пресцентъра на президента.

Явно страстите се нажежават и не е ясно дали лидерите на партиите от коалицията в оставка блъфират, дали играят политически покер, дали си вдигат залозите за предстоящо удължаване на съвместното управление, дали мобилизират своите избиратели за нови избори, коментира Радев.

По думите на президента в момента самите коалиционни партньори са объркани, което си проличава от техните реакции за гласуваната оставка на кабинета.

Радев отговори на журналистически въпроси след премиерата на филма „Спасителят“, посветен на полк. Цветан Мумджиев и ролята му за спасяването на българските евреи, добавят от прессекретариата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви