Българският туризъм инвестира все повече в конкурентоспособност, устойчивост и иновации. Именно за това ние работим по проект, чрез който да подпомогнем българския туризъм в пътя му към иновациите, така че да бъде конкурентноспособен чрез устойчивост

Това каза министър Зарица Динкова по време на срещата си с Франк Остдам, който е председател на Европейската асоциация на туроператорите и туристическите агенти /ЕКТАА/.

Франк Остдам е силно впечатлен и от резултатите, които дава програмата за рекламиране на Черноморските общини.

„Благодаря ви за нашето партньорство. Трябва да работим за това да направим най-доброто за туристите, които посещават България“, подчерта Остдам и допълни, че ЕКТАА ще съдейства за развитието на българския туризъм.

В началото на годината Министерството на туризма и ЕКТАА подписаха споразумение за съвместно сътрудничество за популяризиране на България като туристическа дестинация и идентифицирането ѝ като „Предпочитана дестинация на EКTAA“ за 2024 г.

Това е изключителна възможност за туристическия бранш у нас, тъй като мрежата от туроператори членове на ЕКТАА наброява 80 000 туристически агенции.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви