България предлага висококачествен здравен туризъм, който обединява медицински СПА, СПА, уелнес, таласо и медицински туризъм. Имаме над 600 минерални източници като 75% от тях са с температура от 37 до 101 градуса по Целзий.

Това заяви министър Зарица Динкова по време на форума „Висококачествена дестинация за здраве, възстановяване, почивка и лечение със сътрудничеството на германски здравни каси“, който се проведе в рамките ITB в Берлин.

„България е в Шампионската лига на СПА туризма в Европа“ каза д-р Сийка Кацарова – вицепрезидент на Европейската СПА асоциация и председател на Българския съюз по балнеология и СПА.

Официалният представител на BUBSPA в Германия Кармен Щрук представи възможностите за здравен туризъм в България.

Страната ни е включена в системата на Асоциацията на публично-частните здравни каси в Германия, което дава възможност на завноосигурените немски граждани да възстановяват средствата си за превенция и профилактика похарчени у нас.

„Бързата и точна диагностика от специалистите в България, квалифицираният персонал, чудесната база и богатите възможности за туризъм извън хотелите в България представляват изключителна възможност за немските граждани“, заяви Чила Мезоси – главен секретар на ЕСПА.

На събитието присъстваха представители на туристически компании, специализирани в областта на здравния туризъм: Fit Reisen и Spa Тravel; представители от застрахователните компании IKK Берлин Бранденбург и BKK; експерти и водещи инвеститори от туристическия бранш в България.

Презентацията бе отразена и от най-голямата специализирана немска медия в туристическия бранш fvw.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви