Линкълн и Кенеди - дежавю в съдбите и смъртта им
Линкълн и Кенеди - дежавю в съдбите и смъртта им

Вече много години историците разнищват съдбите на двамата президенти. Съвпаденията между случилото се в в живота на Ейбрахам Линкълн и Джон Кенеди не могат да бъдат наречени просто и само любопитни факти. И това трудно можем да наречем „градска легенда“. Изписани са томове по тази история.

Някои са убедени поддръжници на тезата за твърде многото съдбовни съвпадения в живота на двамата президенти.Други твърдят,също толкова убедено, че написаното само фантазии на хора, чиято цел са мистериите и загадките.

Избрахме за вас само категоричните достоверни факти, подкрепящи странните съвпадения между 16-ия и 35-ия президент на САЩ.

Първият списък на съвпаденията е публикуван в пресата през 1964 г., година след убийството на Кенеди. Много от фактите от този списъка са развенчани от Мартин Гарднър в научнопопулярното списание Scientific American и впоследствие препечатани в книгата му The Magic Numbers of Dr. Matrix.

Линкълн е избран за президент през 1860 г. Точно сто години по-късно, през 1960 г., Кенеди става президент.

Ейбрахам Линкълн е избран в Камарата на представителите на САЩ през 1846 г., Джон Кенеди – през 1946 г.

И двамата са дълбоко загрижени за правата на афроамериканците.

Убити са в петък в присъствието на съпругите си.

И двамата са загубили дете, докато са живеели в Белия дом.

И при двамата смъртта е настъпила вследствие на куршум, изстрелян в главите им отзад.

Линкълн е убит в театъра на Форд. Кенеди среща смъртта си, докато се вози в кабриолет Линкълн, произведен от Ford Motor Company.

И двамата са наследени от вицепрезиденти на име Джонсън. Андрю Джонсън е роден през 1808 г. Линдън Джонсън е роден през 1908 г.

Джон Уилкс Бут (убиецът на Линкълн) е роден през 1839 г. Лий Харви Осуалд (убиецът на Кенеди) е роден през 1939 г.(По този факт има спор между историците, някои твърдят, че все пак Бут е роден през 1838 г.)

Убийците им са убити преди съдебното дело.

Президентите са били второ дете в семейството.

И двамата са кръстени на своите дядовци.

Линкълн – в чест на дядо му по бащина линия, капитан Ейбрахам Линкълн, убит от индианците, и Кенеди – в чест на бащата на майка му, известния политик Джон Франсис Фицджералд.

И двамата са имали вродени генетични заболявания. Линкълн е страдал от вроден синдром на Марфан (според друга версия – множествена ендокринна неоплазия).
Кенеди е бил с болестта на Адисон.

И двамата президенти обичали да седят в люлеещи се столове.

Обичали поезията (любим автор – Шекспир) и да разказват вицове.

Съвпадения има и в съдбите на обкръжението на двамата президенти
И Жаклин Кенеди, и Мери Тод Линкълн вече са били сгодени за други хора, преди да се оженят за съпрузите си.

И двете първи дами произхождат от аристократични семейства, говорели са свободно френски и са изглеждали екстравагантно.

Били са на по 24 г., когато се омъжват.

Линкълн имал синове с имена Робърт и Едуард. Кенеди имал братя, които се казват Робърт и Едуард.

Снахата на Линкълн се е казвала Мери Юнис. Сестрата на Кенеди се е казвала Юнис Мери.

И двамата президенти са имали по 4 деца, 2 от които умират.

Твърде много прилики между убийците и убийствата

И двамата убийци – Джон Уилкс Бут и Лий Харви Осуалд произхождат от семейства на безработни, и двамата губят бащите си в ранна възраст.

Президентите са застреляни в ден преди голям празник. Линкълн – в навечерието на Великден, Кенеди – в навечерието на Деня на благодарността.

И двамата президенти не издъхват веднага след прострелването.

Списъкът продължава още, и още. Той включва и съвпадения между имената и съдбите на придружаващите лица, които са били в близост до президентите в часа на покушенията, както на вицепрезидентите, застанали начело на държавата след смъртта на титулярите. Дори полицаите, арестували двамата убийци са еднофамилци – Бейкър.

Нумеролозите с наслада събират числата на рождени дати, часове на смъртта, сумират цифровите стойности на буквите в имената на всички, участвали в двете събития и откриват странности. В момента има открити над 200 валидни съвпадения между Линкълн и Кенеди, както и техните вицепрезиденти, убийци, убийците на убийците и т.н.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви