Съвместна инициатива на Фондация “Шанс за децата и природата на България” и Община Бургас обогати с още стихове културния космос „Бургас“.

Този път от паната на улица „Александровска“ надничат римите на най-младите бургаски автори – участници в Клуб по творческо писане към Център за млади таланти, Бургас.

„Те са пъстра група, която живее като малко общество, твори с радост и все по-смело се представя пред бургаската публика. Чудесно е за младите творци да знаят, че родният им град се радва на присъствието им и ги подкрепя – такъв е недвусмисленият жест на Община Бургас. Важно е за талантливите млади хора да знаят, че съществува място в нашия град, където ще попаднат сред себеподобни и ще бъдат подкрепени в развитието си. „, сподели д-р Добрина Топалова, ръководител на Клуба по творческо писане към центъра за талантливи деца в града.

„Вече три години младежите от клуба по творческо писане „Хвърчащите хора“ се обучават безплатно по програма „Шанс за таланта на Бургас“, даваща възможност на даровитите бургаски деца да надграждат знанията и уменията си в различни сфери на науката и изкуството. Нашата мисия е да ги подкрепяме, насърчаваме, вдъхновяваме и да им предоставяме поле за изява. Благодарим на Община Бургас за доверието. Ще сме щастливи, ако работата ни срещне и по-голяма подкрепа и готовност за съдействие от страна на училищата в Бургас, защото имаме един общ интерес – бъдещето на децата ни и бъдещето на България!”, коментира Лилиана Славова, основател на Център за млади таланти и председател на Фондация “Шанс за децата и природата на България” .

Поспрете и прочетете – може това да направи деня ви по-вдъхновяващ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви