КПКОНПИ
КПКОНПИ

Днес в парламента ПП-ДБ внасят правила за избор на членове на новата Комисия за противодействие на корупцията (КПКОНПИ). Информацията е на dariknews.bg. ПП-ДБ поканиха колегите си от ГЕРБ-СДС да направят заедно това.

Партията на Борисов днес обаче има партиен форум. На него ще бъде представено споразумението за коалиция. ПП-ДБ имат два дни да вземат решение по предложението на ГЕРБ-СДС..

Ако те не го приемат, тогава отиваме на предсрочни избори, предупреди вече лидерът на ГЕРБ.

„От днес няма орган, който да разследва корупция във властта. Причината е, че от 1 март отговарящата комисия за корупция (КПКОНПИ) се разделя на две – за отнемане на имущество и комисия за противодействие на корупцията. Съставът им обаче още не е попълнен. Промените бяха приети през септември 2023 година“, заяви преди дни Христо Иванов.

На въпрос към Кирил Петков защо посочват датата 5 март, при положение че тогава ГЕРБ вече обявиха, че това е денят, в който ще обсъждат вътрешнопартийно коалиционното споразумение, Петков отвърна, че правилата за работа на антикорупционния орган могат да бъдат внесени и от екип юристи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви