Киев иска €300 млрд. руски пари
Киев иска €300 млрд. руски пари

Киев призова Запада да му даде €300 млрд. руски активи. Активите са замразени в чужбина. Целта е те да се използват за възстановяване на Украйна. Информацията е на НОВА.

Във Вашингтон и Европа все по-често се чуват призиви за създаване на фонд за Украйна, в който да се използват милиарди долари в руски банкови сметки, инвестиции и други активи, замразени от Запада заради инвазията на Москва.

„Конфискуването на руските активи трябва да се превърне в надежден източник на подкрепа за нашата държава и финансиране на възстановяването ни“. Това заяви на пресконференция министър-председателят Денис Шмигал.

Украйна предупреди, че отчаяно се нуждае от повече военна и финансова помощ. Шмигал призова западните страни да действат бързо преди изборите и политическите промени, които могат да нарушат усилията.

В емоционално обръщение по-рано украинският президент Володимир Зеленски призова международната общност да отговори решително на руската агресия и изтъкна, че нито една страна не би могла да устои сама на подобен терор.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви