Вече украински БТР-и
Вече украински БТР-и

БТР-ите за Украйна, станали вече печално известни, потеглят най-вероятно окончателно. Повече от месец след като Тагарев обяви „Операцията е в ход“, българската бронирана техника най-сетне се товари на жп гарата в Нови Искър.

Бронетранспортьорите бяха събрани, но очакваха румънска фирма, която осигурява железопътния транспорт. Забавената помощ за фронта бе една от конфликтните точки между ГЕРБ и ПП-ДБ. В последните дни военният министър Тодор Тагарев бе многократно обвиняван, че не е направил нищо да изпълни решенията на правителството и парламента.

„България много е помогнала. Знаете, че повечето от решенията за конкретно оказаната помощ са класифицирани, но България е една от страните, които помага най-много“, заяви в отговор на нападките министър Тагарев.

България чака румънска фирма да уговори графика за превозване на 100-те БТР-а, които българският парламент реши да дари на Украйна. Това стана ясно от участие на зам. министърът на отбраната Атанас Запрянов по БНТ.

След гласуването на решението за одобряване на споразумението с Украйна, президентът Румен Радев му наложи вето, но депутатите го отхвърлиха.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви