Гей се радва на първия еднополов брак в Гърция
Гей се радва на първия еднополов брак в Гърция

Първата еднополова двойка в Гърция сключи брак. Това става в съответствия с новия закон, съобщи кореспондент на БНР. Църквата реагира много остро срещу този първи брак и срещу приемането му от страна на църквата.

Първата гей двойка сключи официален брак в Атина, след като парламентът прие новия закон за гей двойките. Двамата мъже, които от години живеят заедно и са осиновили три деца, вече са официално семейство, а не „съжителстващи лица“.

Премиерът Мицотакис се свърза по телефона с новото семейство и им честити брака, съобщават от правителството.

Законът беше приет с подкрепата на част от опозиционните депутати. Народните представители, гласували закона, не са посрещнати добре в църквата. Има случаи на изгонване на някои от тях от литургия, както реагира митрополитът на Коринт.

От манастирите в Света гора също заявиха, че депутати, гласували закона, не са желани за поклонение там. При появата на депутат на литургия реагират и богомолците в църквите, а духовниците прекратяват литургията до напускане на депутатите.

Подкрепата на закона от социалистите доведе до спад на доверието в партията, показват последните проучвания на общественото мнение. Засилва се подкрепата към партиите, които гласуваха против браковете на еднополовите двойки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви