Най-голямата пирамида не е в Египет
Най-голямата пирамида не е в Египет

Веднага ще кажете: Великите пирамиди в Гиза са най-големите. И в същия момент ще сгрешите. На Земята има още по-големи пирамиди. И за изненада на тук присъстващите, най-голямата пирамида в света не е в Египет. Тя е някъде другаде. И ви предстои да разберете къде.

Има много разкази за скрити пирамиди по света. Докладът на Джеймс Гаусман е един от тях. Има много места, където има странни структури. Те изглеждат така, сякаш не би трябвало да съществуват; масивни подземни камери със странни свойства и аномални явления. Защо тези пирамидални структури се пазят в тайна? Какво точно се крие в тези пирамиди?

През 1945 г. американският пилот Джеймс Гаусман, прелитайки над територията на Централен Китай, видял гигантска пирамида от бял лъскав материал. Пилотът дори направи снимка на този уникален обект, но по-късно снимката изчезва и Гаусман рязко спира да говори. Така нямало официални изявления за такъв любопитен обект.


Снимка на „Бялата пирамида“ в Китай, направено от Джеймс Гаусман.
(c.1945) © Обществено достояние

През 1960 г. новозеландският летец Брус Кати също привлича вниманието към огромните пирамиди. Той разкрил и съдържанието на бележките на своя сънародник Фред Шрьодер, написани през далечната 1912 г. Шрьодер бил търговец, работил в Китай, движел се много из страната. В Монголия един гуру му разказал за пирамидите в Китай и Шрьодер решил да ги види лично (той се интересувал от всякакъв вид езотерика).

Ето как той описва пътуването си:

„Приближихме ги от изток и видяхме, че в северната група имаше три гиганта, а останалите пирамиди последователно намаляваха по размер до най-малката на юг. Те се простираха на шест или осем мили през равнината, извисявайки се над обработваема земя и села. Те бяха под носа на хората,останали напълно непознати за западния свят”.

Намирали се близо до древната столица Сиан в централен Китай. Височината на най-голямата пирамида достига 300 метра. Тя е два пъти по-голяма от Хеопсовата пирамида, която се смята за най-голямата в света.


Комплексът на пирамидите в Сиан: В началото на 20-ти век различни изследователи и търговци като германците Фредерик Шрьодер и Оскар Маман свидетелстват за наличието не на една, а на множество пирамиди около град Сиан.
© ATS

Друг забележителен факт отличава пирамидата – нейните ъгли са строго ориентирани към кардиналните точки и всеки от тях има свой собствен цвят: черен, син, червен и бял. Което, между другото, повтаря учението на маите за различните цветове на кардиналните точки. Брус Кати открива 16 пирамиди близо до Сиан.

Едва през 1966 г. археолозите са допуснати до пирамидите. Но те не обявили никакви резултати, тъй като през този период имало смяна на властта. По онова време били унищожени древни свитъци. Те биха могли да дадат информация за това кой е построил тези пирамиди.

През 1974 г. в една от пирамидите /не най-голямата/ е открита известната теракотена армия и мавзолеят на император Цин Шъхуан.

Въз основа на това те заключили, че пирамидите са мавзолеи на владетели от различни династии.

Пирамидата на Цин Шъхуан е единствената достъпна за посещение, но и на нея не могат да се правят разкопки. Наблизо намират различни фигурки, предмети от благородни метали, но какво има в скритите и галерии не е ясно. Освен това останалите открити пирамиди вече наброявали 30.

Между другото, няма преки доказателства, че пирамидата на Цин Шъхуан наистина е била гробницата на този владетел. През 2007 г. китайски археолози съобщиха за резултатите от сканиране на мавзолея на владетеля. Оказало се, че вътре под слой пръст е скрита малка пирамида с девет стъпала, чийто материал на изработка е непознат или просто се пази в тайна.

Можете да видите останалите пирамиди само на сателитни карти. Изследователите отбелязват, че има много от тях в околностите на Сиан, дори в самия град. Отбелязва се, че има цели долини с пръснати пирамиди. Много от сградите са много древни. Но от кого и кога са построени?

За това са останали само легенди, които разказват, че пирамидите са построени от първите потомци на синовете на небето, летели на метални дракони. Може би, както и за строителите на всички други пирамиди на планетата.

Има много, много въпроси относно древните цивилизации на Стария свят. Неслучайно най-големите изложби на нашето време се случват в Китай. Правителството на Китайската народна република, както и много други страни, редовно организират и финансират (тайни) изследователски проекти в областта на древната история.

В Китай е възможно да се намери всичко. Страната е толкова голяма, толкова стара и всяко кътче от нея крие неразказана история – тайните на историята на Китай. Цялата информация е там, само ако някой може да я прочете.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви