Лукойл

Не е обсъждано придобиването на рафинерията „Лукойл-Нефтохим“ в Бургас от Държавната петролна компания на Азербайджан СОКАР.

Това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков на въпрос дали по време на неговата срещи е повдигана темата да покупката на рафинерията, собственост на руската петролна компания „Лукойл“.

„Не, такива теми на се обсъждани. Те са въпрос на преценка на собственика на компанията“, каза Желязков, който е на посещение в Азербайджан начело на парламентарна делегация.

В същото време откриването на офис на СОКАР в София е отбелязано като изключително благоприятно. Бъдещите проекти и намерения в енергийната сфера ще се коментират на ниво изпълнителна власт, обясни Желязков.

От гледна точка на парламентарните връзки той е обсъдил провеждането през ноември на конференцията по въпросите на климата СОР29 в Азербайджан.

„Изявихме готовност да участваме в подготвителната фаза на тази световна конференция. Това е изключително важен форум, който предопределя бъдещето на планетата от гледна точка на въглеродната неутралност и всички политики за ограничаване на въздействието върху климата“, добави председателят на българския парламент.

eurocom.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви