Румен Радев
Румен Радев

Президентът Румен Радев е поканил у нас президента на Турция Реджеп Таип Ердоган. Надявам се това да стане, заяви президентът Радев пред турски медии.

„Ескалацията на войната в Украйна расте, тя се развива. Трябва да си даваме сметка, че не можем в никакъв случай да взимаме решения, които да доведат до разрастване на този сблъсък. И териториално, и като обхват, и като нови оръжия“. Това заяви Радев пред журналистите.

„На 6 март трябва да има оставка на правителството“, смята президентът.

Той обяви, че иска да види повече от министъра на отбраната Тодор Тагарев. „Искам да видя министър, който работи за сигурността на България“, каза той.

Критериите за оценка на министри са странни. Някои от лидерите в коалицията искат военният министър Тодор Тагарев да освободи поста, защото не прави достатъчно за Украйна. Това е форма на нихилизъм. Кога ще се запитат какво прави за сигурността на България и дали го харесват от Българската армия? Искам да видя министър, който ще работи за развитието на армията ни. Това заяви президентът на България Румен Радев от Анталия, където участва в дипломатически форум. Запитан дали Тагарев отговаря на тези изисквания, върховният главнокомандващ на Българската армия отвърна: „Искам да видя повече“.

„От това дали този парламент има още неизчерпан политически ресурс за сформиране на мнозинство, зависи сформирането на нов кабинет. Сигурно е, че на 6 март трябва да има оставка на правителството, която да се приеме от парламента и да започне цикълът на консултациите. Едно сериозно управление изисква да се знае кой точно носи отговорност. Трябва с мой подпис и с мой указ да нося отговорност, но всичко е размито и вече няма отговорност. Няма кой да ме принуди да подпиша указ, но отиваме в хипотезата на дълбока институционална криза”, подчерта държавният глава.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви