Заплахата Русия
Заплахата Русия

Ако НАТО прати войски в Украйна, ще бъдат нанесени „непоправими щети на сигурността и стабилността на континента“. Думите са на прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков. Информацията е на агенция ТАСС. Така той коментира вероятността за изпращане на натовски контингент на украинския фронт.

„Нашите западни партньори, от една страна, са предвидими, но от друга страна за съжаление започват да обсъждат теми като директното изпращане на военни контингенти в Украйна. Това ще доведе до непоправими последици“, каза Песков.

Макрон намекна за потенциално изпращане на западни войски в Украйна, което породи вълна от изявления от страна на съюзници от НАТО, че няма да изпращат свои военнослужещи в тази страна и което породи остра реакция от страна на руския президент Владимир Путин. „Това са достатъчно трудни теми. Всяка от думите, които произнасям в тази област, е обмислена, премерена и тежи на мястото си“, каза Макрон.

Руският президент Владимир Путин по време на годишната си реч за състоянието на нацията каза, че ако страни от НАТО изпратят войници в Украйна, последиците ще бъдат трагични. Той подчерта, че и Русия разполага с оръжия, които биха могли да поразят цели на западна територия. „Не разбират ли, че съществува риск от ядрен конфликт“, каза още Путин.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви