Тагарев ще бъде изслушан заради Украйна
Тагарев ще бъде изслушан заради Украйна

Тодор Тагарев ще бъде изслушан от Комисията по отбрана. Изслушването ще е във връзка с предоставената военна помощ за Украйна. Информацията е на dariknews.bg.

България взе няколко решения по отношение на военната помощ за Украйна. Парламентът взе решение за ускорено подновяване на съдържанието в складовете на МО. Прието е и допълнително решение за оказване на подкрепа на Украйна с над 100 БТР-а от резервите на МО. Прието е и последващо решение за оказване на помощ на Украйна. С него са дадени дефектни ракети С-300 за резервни части на Украйна и излишни патрони.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува военния министър Тагарев, че все още нищо от военната помощ не е пристигнало в Украйна.

На 8 декември.2023 г. приехме отново решение за подкрепа на Украйна. Оказахме политическа и икономическа подкрепа за Украйна, обявихме Гладомора за геноцид, приехме декларация за прием на Украйна за членство в НАТО, и др., припомни лидерът на ГЕРБ. Мислех, че всичко, което сме решили, вече се е случило, защото решението за БТР-ите е от юли 2023 г.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви