Настояваме за преразглеждане на концесионния договор за летище Бургас и за клаузи, които задължават концесионера осигуряването на целогодишни полети.  

Около това решение се обединиха кметовете от Бургаска област по време на заседанието на Националното сдружение на общините в България.

Те настояват за целогодишни полети от и до Летище Бургас. Това все още не се случва, въпреки многократните разговори, които са проведени с „Фрапорт“ и обещанията от страна на концесионера.

С липсата на полети се обрича Южното Черноморие, където има много повече туристи, в сравнение със Северното през лятото. През останалото време туристическите бази нямат шанс да работят, именно заради липсата на полети. Това е и причината градовете да са лишени от чужди туристи извън летния сезон. Този проблем засяга цял бранш и не е регионален, а национален. Това е категоричната позиция на кметовете.

Според тях неустойките при развалянето на концесионния договор с „Фрапорт“ биха били по-малки от загубите, които туризмът регионите и държавата търпят. Кметовете са на мнение, че липсата на целогодишни полети е причина туристите да избират други държави и България губи от недостатъчно използване на даденостите, които има и пропуска печалби от туризъм, каквито имат съседите.

Те настояват за преразглеждане на концесионния договор за летище Бургас и за клаузи, които задължават концесионера да осигури целогодишни полети.

„Ние, кметовете ще подкрепим всички законови действия на местния бизнес, защото са справедливи и са за бъдещето на целия регион!“, казват те.  

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви