Денков и Олеся Илашчук
Денков и Олеся Илашчук

Премиерът Николай Денков и българска делегация пристигнаха в Украйна тази сутрин, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят пристигна в украинската столица Киев, за да подчертае, че правителството ни стои твърдо на страната на справедливостта и ще продължи да отстоява независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

България подкрепя независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в рамките на международно признатите ѝ граници, напомни Денков преди заминаването си.

Страната ни поддържа и украинската формула за справедлив, всеобхватен и траен мир, основан на принципите на Устава на ООН и международното право, както и всички усилия за световна среща на върха за мира с възможно най-широка международна подкрепа, се казва в прессъобщението.

В Киев премиерът е придружен от министрите на правосъдието Атанас Славов, на енергетиката Румен Радев, на околната среда и водите Юлиян Попов, заместник-министрите на външните работи и отбраната Тихомир Стойчев и Станимир Георгиев, както и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви