Италианската луксозна марка „Прада“ обяви, че е обърнала поглед към миналото за най-новата си линия дамски облекла, представена на Седмицата на модата в Милано в четвъртък, предаде Ройтерс.

Колекцията за сезон есен/зима 2024 г. залага на контрасти и женствени нотки.

Дизайнерите Миуча Прада и Раф Симънс откриха шоуто, озаглавено „Инстинктивна романтика“, с черна рокля.

Творческият дует играе с контрастите – на вълнените поли е направен разрез, разкриващ бял или цветен копринен слой в долната или в задната им част.

На подиума се появиха модели с якета тип „бомбър“, палто, напомнящо за силуетите от 50-те години на миналия век и тесни поли тип „молив“, носени с прилепнали към тялото плетива.

„Стремим се да създадем нещо красиво и не можем да говорим за красотата, без да погледнем към миналото“, казва Симънс в бележките към ревюто. „В този сложен момент е от съществено значение да познаваме историята си, да знаем кои сме ние“.

Дизайнерите като цяло залагат на издължен силует: някои модели носеха закопчани дълги ризи, прибрани в дълги до земята поли в нежни бледи цветове.

Рокли без ръкави бяха в кремаво или розово, с флорални орнаменти. Някои от тях имаха панделки – елемент, който се виждаше на поли и на колани.

„Разгледахме идеята за романтика, която може би все още се смята за табу, особено в модата“, каза Миуча Прада. „Роклите в тази колекция разкриват усещане за романтика“.

Модната къща е известна с кожените си изделия и моделите носеха чанти, преметнати през ръка. Шапките напомняха на военни, а някои модели бяха със слънчеви очила с малки рамки.

Селекция от черни визии завърши ревюто, в което под прозрачен подиум се виждаха декори, наподобяващи зелена трева и поток.

„Прада“ е любима марка на знаменитостите, а актьорите Ема Уотсън, Жулиет Бинош и Гуендолин Кристи бяха сред известните лица на ревюто, отбелязва Ройтерс.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви