Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева.

Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас. Неотдавна София и Християна спечелиха златни медали на Европейското първенство по спортна акробатика за юноши и девойки, което се проведе във Варна. Днес момичетата бяха придружени от техните треньори Гергана Денева и Мария Гайдарджиева.

В кабинета на кмета гостуваха също така Стела Енева и Есмерай Ибрям, която ръководи спортен клуб „Джавелин“. Наскоро Стела Енева успя да покрие норматив и ще участва в Параолимпийските игри в Париж тази година.

Тя се завръща успешно след 9-годишно отсъствие. Стела вече има 1 олимпийски медал от Пекин и 2 от Лондон. В Париж тя ще се бори отново да се качи на почетната стълбичка в дисциплината хвърляне на диск. Преди това ще участва и на световно първенство в Япония през месец май. Стела Енева е състезател на бургаския клуб „Джавелин“.

В днешната среща участваха още зам.-кметовете Манол Тодоров и Чанка Коралска, както и Веселина Деведжиева – началник на спортния отдел в Общината. Те обясниха какви точно ремонти предстоят на спортните зали „Младост“ и „Нефтохимик“.

Кметът Николов заяви, че ще се търсят най-добрите алтернативи за клубовете и началото на строителните дейности ще е съобразено с техните ангажименти. Ще се наложи да бъде изтърпяно известно неудобство, но то е за добро. След обновяването залите ще станат много по-функционални и гостоприемни.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви