Жена шофьор
Жена шофьор

Жена-шаофьор се опита да избяга от полицията, саботира дрегера. Мъж без книжка отказа да даде проба за алкохол. Двама дрогирани шофьори по бургаските улици. Това е статистиката на полицията само за един ден.

На 21 февруари около 09.30 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за жена, управляваща автомобил без свидетелство за управление на МПС. В района на ул. „Оборище“ № 90 полицейски служители подали сигнал за спиране със стоп-палка на автомобила – „БМВ Х 5“, с бургаска регистрация, но водачката не изпълнила разпореждането им, а продължила движението си.

Автомобилът е спрян на ул. „Странджа планина“, като е установено, че е управляван от 51-годишна бургазлийка. Същата многократно е тествана с дрегер за употреба на алкохол, но не подавала необходимото количество въздух и така осуетила проверките / взета й е кръв за химичен анализ/.

Пробата на бургазлийката за употреба на наркотици била отрицателна. Съставени са й актове по Закона за движение по пътищата. Задържана е за срок до 24 часа. Автомобилът е спрян от движение, а номерата са свалени. По случая е образувано бързо производство.

По-рано на същия ден около 02.20 ч. на поморийската улица „Манастирска“ служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка лек автомобил „Мазда 5“, с ямболска регистрация, управляван от 46-одишен мъж от ямболското село Зимница, като установили, че същият не притежава шофьорска книжка. Тя е била отнета по административен ред и има връчено лично, необжалвано и влязло в законна сила наказателно постановление. Водачът отказал да бъде тестван за употреба на алкохол. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Около 13.25 ч. също на 21 февруари в несебърския квартал „Пясъците“ служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил „БМВ 640 Д“, със старозагорска регистрация, управляван от 22-годишен несебърлия, който е тестван за употреба на наркотици, като дрегера отчел положителна проба за употреба на амфетамин и метамфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. По случая е образувано бързо производство.

На 21 февруари около 15.40 ч. на поморийската улица „Княз Борис I“, до „Sunset Resort“, служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка лек автомобил „Нисан Х Трейл“,  с бургаска регистрация, управляван от 38-годишен помориец, като установили, че същия шофира след употреба на наркотични вещества / амфетамин и метамфетамин/. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. По случая е образувано бързо производство.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви