Националният шампионат по лека атлетика излъчи победителите при мъже и жени.

В овчарския скок бургазлията Виктор Ценков остана на 20 см зад шампиона Евгени Енев (Академик София). Преди седмица Енев записа 5.25, но сега не успя да се справи с 5.10 и завърши с височина от 4.82.

Виктор Ценков, който е състезател на АК „Бургас 98“, отчете 4.62 и спечели сребърния медал. Трети е Йордан Киров (Тракия 96 Пловдив) с 4.42.

При жените Йова Николова (Дунав Русе) е шампионка при жените с височина 3.70 от втори опит, Мария Капушева (Тракия 96 Пловдив) е втора със същия резултат, но от трети опит, а бронзова медалистка е Ния Гергова (ЦСКА) с 3.00.

В дисциплината на 60 м с препятствия с медал се окичи още една наша атлетка, която сега се състезава за „Супер Спорт Варна“ – Никол Андонова. Бургазлийката спечели бронза с резултат 8.70.

В същата дисциплина най-малката шампионка при жените стана Ива Деливерска (Енерди Пловдив), която завоюва титлата. Деливерска записа 8.42 във финала. Втора е Пламена Чакърова (Ботев Пловдив) – 8.63.

Националният шампионат за мъже и жени се проведе на 17 и 18 февруари в зала „Фестивална“ в София, а някои от най-добрите български атлети участваха в надпреварата – атлет и атлетка на България за 2023-а Божидар Саръбоюков и Пламена Миткова, както и Лъчезар Вълчев, Иво Балабанов, Ирен Саръбоюкова, Димитър Ташев, Девора Аврамова, Лиляна Георгиева, Станислав Станков, Галина Николова и др.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви